Welkom bij rvs-sidebars.nl

Kwaliteit

rvs-sidebars & pushbar producten zijn van het hoogwaardige RVS 304 gemaakt. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? RVS is een veelgebruikte maar eigenlijk onjuiste benaming van het product roestvaststaal. Roestvaststaal is een legering van ca. 80 % ijzer met een aantal toevoegingen zoals o.a. chroom, nikkel en molybdeen. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat een roestvaste huid op het materiaal gevormd wordt.

In RVS is een keuze uit talloze verschillende legeringen mogelijk. De meest gebruikte zijn RVS 304 en RVS 316. RVS 304 is de huishoudkwaliteit, die veelal gebruikt wordt voor bijvoorbeeld keukeninrichting, maar ook voor de producten vanrvs-sidebars & pushbar. RVS 316, de zuurbestendige kwaliteit, wordt onder meer voor laboratoriumbladen toegepast, is een stuk duurder dan RVS 304 en eigenlijk te hoogwaardig om daar onze producten van te maken.

RVS 304 hoogglans beschikt over uitstekende corrosiewerende eigenschappen. Het is eenvoudig en goed te reinigen, zodat een blijvend mooi oppervlak wordt verkregen.  rvs-sidebars & pushbar maakt gebruik van deze eigenschappen van RVS door de producten te polijsten. Op die manier kan altijd de originele glans weer worden teruggekregen. Zouden we het RVS verchromen, dan zal het product op den duur gaan afbladderen en gaan oxideren. Gepolijst RVS 304 zal nooit afbladderen of oxideren.